gradonacalnici.mk

Контактирај не

Кандидатите за градоначалници на ВМРО-ДПМНЕ

Најнови вести од изборните единици

Изборна единица 1 и 2

Изборна единица 1 и 2 Скопје, Куманово,...

Објавено: 22.05.2016 00:00НАД 2 ИЛЈАДИ УЧЕСНИЦИ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ПРВ ДО ВРВ 2016“

Повеќе од 2 илјади спортисти и рекреативци зедоа учество во овогодинешното издание на најмасовниот планински настан во Македонија „Прв до врв 2016“.

Од изборниот штаб на: Коце Трајановски

Објавено: 20.05.2016 00:00МАТУРАНТИТЕ ИГРАА КВАДРИЛ НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“

На плоштадот „Македонија“ се одржа „Матурска парада 2016“, а матурантите од Скопје заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, го одиграа танцот „квадрил“

Од изборниот штаб на: Коце Трајановски

Објавено: 19.05.2016 00:00ОТВОРЕН ПРОЛЕТНИОТ БАЗАР НА ДОМАШНИ РАКОТВОРБИ

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, го отвори Пролетниот базар на домашни ракотворби, којшто денеска и утре /19 и 20 мај 2016 година/ се одржува на Плоштадот „Филип Втори“.

Од изборниот штаб на: Коце Трајановски

Објавено: 15.05.2016 00:00СЕ ОДРЖА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА „СКОПСКИОТ ЦВЕТЕН ФЕСТИВАЛ“

Скопскиот цветен фестивал го отворија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и директорот на ЈП „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ.

Од изборниот штаб на: Коце Трајановски

Објавено: 08.05.2016 00:00ПОСТАВЕН НОВ РЕКОРД НА ВИЗ ЕР СКОПСКИОТ МАРАТОН 2016

Кенискиот маратонец Кипротич Кируи денеска победи на 12-то издание на најпознатата и најмасовна спортска манифестација во нашиот град - Виз Ер Скопскиот Маратон 2016

Од изборниот штаб на: Коце Трајановски

Објавено: 08.05.2016 00:00КАРАТЕ ТУРНИР „СОЛИДАРНОСТ ОПЕН 2016“

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски присуствуваше на меѓународниот карате турнир „Солидарност Опен 2016“.

Од изборниот штаб на: Коце Трајановски

Види ги сите вести од Изборна единица 1 и 2
Изборна единица 3

Изборна единица 3 Велес, Штип, Кр. Паланка,...

Објавено: 11.12.2015 18:14Отворен тестинг компјутерски центар во Берово

Тестинг центарот е сместен во Бизнис инкубаторот во Берово

Од изборниот штаб на: Драги Наџински

Објавено: 11.12.2015 09:30Мачево и Будинарци опфатени преку проектот на Министерството за здравство за бесплатни гинеколошки прегледи

20-тина жени на возраст од 16 до 49 години беа опфатени преку проектот на Министерството за здравство на РМ за заштита на жените во репродуктивниот период во Мачево и во Будинарци

Од изборниот штаб на: Драги Наџински

Објавено: 09.12.2015 12:04Улицата “20“ уште еден проект кој започнува да се реализира

Проектот предвидува пробивање и изградба на улицата во должина од 580 метри и започнува на крстосница со ул.“Вељко Влаховиќ“ а завршува како слеп крак во населбата Ширината

Од изборниот штаб на: Драги Наџински

Објавено: 07.12.2015 12:30Преку мерката за заштита на жените во репродуктивниот период, во Русиново извршени бесплатни гинеколошки прегледи

Преку овој проект на Владата на РМ во мобилната гинеколошка ординација се извршуваат повеќе активности

Од изборниот штаб на: Драги Наџински

Објавено: 04.12.2015 00:00Отворена трибина со граѓаните на општина Чешиново-Облешево

Отворена трибина со граѓани во рамките на кампањата „На Македонија ѝ треба твојата идеја“ се одржи во општина Чешиново-Облешево во малата сала на ОУ „Климент Охридски“-Облешево.

Од изборниот штаб на: Костадин Личков

Објавено: 03.12.2015 10:24ООУ „Никола Петров – Русински“ засади успех преку акцијата „Ден на дрвото“ 2015“

Спроведени беа повеќе активности преку кои сепридонесе за подигање на еколошката свест и развивање на чувство за значењето на шумите за животната средина

Од изборниот штаб на: Драги Наџински

Види ги сите вести од Изборна единица 3
Изборна единица 4

Изборна единица 4 Прилеп, Струмица, Кавадарци,...

Објавено: 10.12.2015 00:00Општина Новаци со новогодишно руво подготвена за дочек на 2016 година

Започнаа подготовките за дочекот на Новата 2016 година во Општина Новаци. Веќе е започнато новогодишното украсување на улиците и општинската зграда и дворот.

Од изборниот штаб на: Лазар Котевски

Објавено: 07.12.2015 00:00Реконструирана продавницата во с. Живојно, општина Новаци

Завршена е темелната реконструкција на еден дел од продавницата во село Живојно и промена на кровот на постоечката продавница.

Од изборниот штаб на: Лазар Котевски

Објавено: 07.12.2015 00:00Престојот во Австралија Котевски го продолжи со средби со иселениците во Перт и Аделаида

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски престојот во Австралија го продолжи со средби со иселениците кои живеат во Перт и Аделаида.

Од изборниот штаб на: Лазар Котевски

Објавено: 04.12.2015 00:00Реновирана училница, изградено партерно уредување, чешма и јарбол во мариовско Рапеш

Заради зголемениот број на дечиња во училиштето во мариовското село Рапеш, општина Новаци направи целосно реновирање на една од училниците со вкупна површина од 45 метри квадратни.

Од изборниот штаб на: Лазар Котевски

Објавено: 04.12.2015 00:00Наредната недела започнува реконструкцијата на 8 км водовод во Неготино

Со финансиски средства во висина од 38.000.000 денари обезбедени преку кредитна линија од Светска банка од наредната недела започнуваат активностите на терен

Од изборниот штаб на: Ванчо Апостолов

Објавено: 03.12.2015 14:43ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ХЕНДИКЕП

Градоначалникот Сашко Николов по повод 3-ти декември-„Меѓународниот ден на лицата со попреченост“ и „Лицата со хендикеп“ ги посети трите здруженија каде што членуваат овие лица

Од изборниот штаб на: Сашко Николов

Види ги сите вести од Изборна единица 4
Изборна единица 5 и 6

Изборна единица 5 и 6 Битола, Охрид, Кичево, Тетово,...

Објавено: 24.11.2015 00:00Подобрување на Водоснабдителниот систем во с. Наколец

Денеска во с. Наколец во Општина Ресен беше доставена опремата која е потребна за реализација на Проектот за Подобрување на водоснабдувањето на ова долнопреспанско село.

Од изборниот штаб на: Ѓоко Стрезовски

Објавено: 20.11.2015 00:00Градоначалникот Стрезовски организираше прием за Академик Ристо Василевски

Градоначалникот на Општина Ресен Д-р Ѓоко Стрезовски во чест на Академик Ристо Василевски денеска организираше свечен прием за познатиот преспанчанец.

Од изборниот штаб на: Ѓоко Стрезовски

Објавено: 30.05.2013 00:00ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА НОВ РЕЗЕРВОАР (V=2000 м3) ВО БРУСНИЧКА НАСЕЛБА

НОВ РЕЗЕРВОАР ВО БРУСНИЧКА НАСЕЛБА

Од изборниот штаб на: Владимир Талески

Објавено: 29.05.2013 00:00СВЕЧЕНО ЗАТВОРЕНО 15 ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА МОНОДРАМА

СВЕЧЕНО ЗАТВОРЕНО 15 ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА МОНОДРАМА

Од изборниот штаб на: Владимир Талески

Објавено: 14.05.2013 00:00ДОНАЦИЈА ОД ФРАНЦУСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА WORKING TOGETHER ЗА ЦЕНТАРОТ ЗА ЕДУКАЦИЈА „ПЕГАЗ –ЕДУ“ ОД БИТОЛА

ДОНАЦИЈА ОД ФРАНЦУСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА WORKING TOGETHER ЗА ЦЕНТАРОТ ЗА ЕДУКАЦИЈА „ПЕГАЗ –ЕДУ“ ОД БИТОЛА

Од изборниот штаб на: Владимир Талески

Види ги сите вести од Изборна единица 5 и 6

Мултимедијални Репортажи

Loading...

Интерактивна мапа на Република Македонија

Мапата ја претставува застапеноста на кандидатите за градоначалници на ВМРО-ДПМНЕ на локалните избори 2013 година, по општини - содржините на мапата се освежуваат во реално време.

Запознај ги кандидатите

Календар на активности

Кандидат / Активности Агенда Време Датум Место Тип
ВМРО-ДПМНЕ Сите права се задржани. 2013